coaching voor kinderen en jongeren

 

Maak jij je ook weleens zorgen om je kind?
 

Zie je je kind worstelen met zichzelf maar heb je geen idee waar het vandaan komt?

Gun je het je kind dat er iemand met hem of haar meekijkt? Iemand die je kind ziet, zoals hij of zij echt is? Iemand die niet oordeelt en voor wie je kind goed is, zoals het is?

Ik help als kinder-en jongerencoach je kind of puber weer in zijn of haar kracht te zetten, want de wijsheid zit in het hart.

Als coach ben ik er voor jullie kind of puber. Ik geef oprechte én echte aandacht. Ik bied de kinderen en jongeren inzicht in hun eigen kwaliteiten, maar ook in hun valkuilen. Ik leer ze hun eigen grenzen kennen en aangeven en we gaan samen opzoek naar wat hun passies zijn. We doorbreken bepaalde patronen en we kijken naar hoe je dingen (ook) anders kunt doen. Hierbij is het belangrijk dat de kinderen en jongeren hun eigen keuzes kunnen én vooral durven te maken en hierbij jezelf kunnen en ook blijven zijn.  Uiteindelijk zal je kind of puber positiever over zichzelf gaan denken en steviger in zijn schoenen staan. En het leven leiden dat zo mooi bij hem of haar past.

De kinderen en jongeren die ik begeleid kunnen allerlei ‘problemen’ hebben. Denk hierbij aan boosheid, somberheid, gepest worden of zelf pesten, rouw vanwege overlijden of afscheid, eenzaamheid, verdriet, faalangst, je anders voelen dan de rest of hooggevoeligheid. Maar mijn expertise ligt bij het vergroten van het zelfvertrouwen en zelfbeeld. Ook ben ik gespecialiseerd in het werken met kinderen en jongeren met autisme.

Gezien het feit dat geen één kind of puber hetzelfde is, bied ik een traject op maat aan.  Een traject helemaal toegespitst op de behoeftes en wensen van je kind of puber. Tijdens dit traject werken we toe naar een samen opgesteld doel. Alles om ervoor te zorgen dat je kind zich weer goed over zichzelf gaat voelen. Nadat ik met jullie als ouders een (telefonische) kennismaking hebben gehad, plannen we een oriëntatiegesprek in en naar aanleiding daarvan stel ik het voorstel op maat op. Daarin geef ik precies aan, wat de investering voor het traject gaat worden. Zo komen jullie niet voor verrassingen te staan en weet je van te voren precies waar je aan toe bent.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met me op.

F.A.Q.

veel gestelde vragen

Kindercoaching is het begeleiden van kinderen en jongeren waarbij de hulp van het kind centraal staat. Oplossingen worden door én met het kind gevonden. Kindercoaching is gericht op een verandering in de huidige situatie zodat het kind zich verder kan ontwikkelen op mentaal, emotioneel en fysiek vlak. Hierbij zijn de achtergrond, de omgeving en de geschiedenis van het kind de basis van waaruit gekeken kan worden. Dus niet het probleem is het uitgangspunt, maar het gehele kind met alles wat het daarbij laat zien. Ouders krijgen zo nodig ook tips mee waardoor zij de belevingswereld van hun kind beter gaan begrijpen en hun kind beter kunnen helpen

 

Ik werk met kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. Er is geen maximum leeftijd.

Coaching kan zowel onder als naschooltijd plaatsvinden. Daarnaast is coaching in het weekend ook mogelijk.

In principe wordt kindercoaching niet vergoed. Echter inmiddels hoor ik van ouders dat het soms wel wordt vergoed. Neem hiervoor contact op met je verzekering. Als je kind hebt dat een Persoons Gebonden Budget heeft, of Leerling Gebonden Budget heeft, kan de coaching hieruit worden betaald. Neem voor meer informatie hiervoor contact op met de gemeente.

Ja, je kunt de coachingskosten opvoeren bij jullie jaarlijkse belastingaangifte, onder de noemer psychosociale hulpverlening. Neem voor de meest recente informatie contact op met de Belastingdienst.

Aan bovenstaande antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend.