Professionals

trainingen voor scholen, bso's en kdv's

Ik ben ervaringsdeskundige en expert in het omgaan met kinderen en pubers met autisme en ADHD. Op BSO’s, KDV’s en scholen geef ik trainingen en psycho-educatie op maat over deze bijzondere en mooie kinderen.

Ik heb de missie dat ieder kind wordt gezien voor wie hij of zij is. “Labels” zouden hierin geen rol mogen én moeten spelen. Ieder kind is mooi en uniek zoals hij is en ieder kind verdient het dat deskundigen (leerkrachten, pedagogisch medewerkers ea) weten hoe zij met hun moeten omgaan. Daarom verzorg ik deze trainingen op maat. De trainingen worden na overleg gemaakt én volledig toegespitst op jullie situatie op school of KDV/BSO. Maar ook een training op bijvoorbeeld een sportvereniging behoort tot de mogelijkheden.

Informeer vooral wat mogelijk is!

Weerbaarheidstrainingen

Ik ben gecertificeerd weerbaarheidstrainer. Ik geef sinds enkele jaren de Respons weerbaarheidstraining (kijk voor meer info over de respons methode op nivm.nl) op basisscholen en middelbare scholen. De responstraining voor leerlingen op basisschool zorgt voor meer zelfvertrouwen, en leert hen omgaan met pesten en groepsdruk. Leerlingen op middelbare scholen zullen na de trainingen zekerder in hun schoenen staan, zullen beter weten om te gaan met agressie en de druk van oa social media en zullen op een goede manier voor zichzelf kunnen opkomen.

De trainingen zijn psycho-fysiek van opzet, dat betekent dat er geleerd wordt op basis van het zelf ervaren en bewegen. Voor de trainingen is het daarom belangrijk dat er een gymzaal of grote ruimte beschikbaar is. Bovendien is het belangrijk dat de leerkracht aanwezig is bij de trainingen om zo kunnen zorgdragen voor bestendiging van de opgedane kennis en de afspraken die er tijdens de trainingen worden gemaakt. De trainingen bestaan uit 7 wekelijkse lessen van 1,5 uur. Voordat de trainingen van start gaan, zal er een uitgebreid oriëntatiegesprek vooraf gaan met de school.

Zijn er een aantal leerlingen die wat weerbaarder zouden kunnen worden, dan is het ook mogelijk om de trainingen in een kleiner groepje te geven.

sociale vaardigheidstrainingen

Naast dat ik weerbaarheidstrainingen verzorg, geef ik ook sociale vaardigheidstrainingen. Zo heb ik een jaar lang sociale vaardigheidslessen gegeven op een basisschool (kleuters en groep 3 tm 5) in de Schilderswijk in Den Haag. Deze sociale vaardigheidstrainingen worden door mij op maat gemaakt en toegespitst op de situatie in de desbetreffende klas. Neem vooral contact met me op om te informeren naar de mogelijkheden.

Workshops

Naast mijn trainingen voor leerlingen, geef ik ook workshops voor in de klas. Te denken valt hierbij aan workshops voor het ontdekken van kwaliteiten en talenten, trainingen over mindset en workshops die zorgen voor meer verbinding binnen de groep.

Daarnaast ben ik ‘ik ben 9’ deskundige en geef ik trainingen en lezingen voor bijvoorbeeld studiedagen of ouderavonden over deze bijzondere leeftijdsgroep.