coaching voor ouders

Het opvoeden van je kinderen en pubers kan soms voor enorme uitdagingen zorgen en soms zit je met je handen in het haar. Vaak begrijp je niet waarom je kind zo doet, waarom het soms zo boos is of zo verdrietig. En je voelt je schuldig als je (weer) tegen je kind bent uitgevallen.

Het kan ook eenzaam voelen, als je het idee hebt dat jij als enige bent die tegen dat soort dingen aanloopt. Soms kan het je als ouder zelfs te veel worden. Er over praten met andere ouders doen we liever niet. In plaats daarvan blijven we ermee doorlopen en blijven we de schijn ophouden naar de buitenwereld toe.

Maar hoe jammer is dat? En zo niet nodig!

Met mijn jarenlange ervaring als (ouder)coach kijk ik graag met jullie mee. Ik ben zelf moeder van drie kinderen, waarvan één met autisme, en ik weet zelf heel goed waar je als ouder doorheen kunt gaan. Soms heb je als ouders zelf nog één en ander op te ruimen uit het verleden en vaak zie je dat je kind dat naar je spiegelt, zonder dat je je daar als ouder(s) bewust van bent.

Ik kijk met een open blik naar jullie verhaal en geef je inzicht en bewustwording in jullie situatie.  Alleen dat inzicht en bewustwording zal al helpen om weer positiever en liefdevoller naar de dingen te kunnen kijken. We kijken samen naar wat wél werkt binnen jullie gezin. Daarnaast laat ik zien hoe jullie weer de regie terug kunnen pakken voor jullie eigen leven én die van jullie gezin, waarbij we jullie behoeftes én verlangens als ouders niet uit het oog verliezen. Want als je als ouders weer goed in je vel zit, zitten de kinderen ook automatisch beter in hun vel.

Durf jij het aan om samen met mij een traject aan te gaan?

Durf jij het aan om als ouder nu écht voor jezelf te kiezen?

Gun jij jezelf dit om weer persoonlijk te kunnen groeien?

Gun jij jezelf het om weer de ouder te worden die je wilde zijn?

Neem dan vooral contact met me op en dan maken we een vrijblijvende afspraak

Omdat iedere vraag van ouders anders is, werk ik in trajecten.  Een traject voor ouders is een investering wat variërt tussen de 500 en 750 euro. Nadat we een (telefonische) kennismaking hebben gehad, plannen we een oriëntatiegesprek in en naar aanleiding daarvan stel ik een voorstel op maat op. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent.

Geboorteverhaalsessie

Bij veel moeders verloopt de bevalling niet zo mooi, als dat van te voren was gehoopt. Er kan soms zelfs sprake zijn van een traumatische bevalling. Zo’n traumatische bevalling kan nog lang impact blijven houden op de moeders (én de vaders). Over deze bevalling praten kan al heel helend zijn. Maar wist je dat een zware bevalling ook van grote invloed kan zijn op je kind?

Zo kan de manier waarop je ter wereld bent gekomen bepalend zijn voor het gedrag van je kind. Maar ook bepalend voor hoe het zich (later) ontwikkelt. Of hoe je kind omgaat met veranderingen, met tegenslagen of bijvoorbeeld angsten. Heb jij je weleens afgevraagd hoe de bevalling was voor jouw kind?

Is je kind bijvoorbeeld door middel van een vacuümpomp ter wereld gekomen?

Of heeft je kind op de NICU gelegen?

Is de bevalling ingeleid?

Had jouw kind de navelstreng om het nekje heen gewikkeld?

Of kwam jouw kind misschien door middel van een (spoed)keizersnee ter wereld?

Al deze manieren van geboren worden, bepalen (en daarbij ook de conceptie en de zwangerschap) de reis die je hebt te gaan. Veel gedrag wat kinderen laten zien, is hierop terug te voeren. Maar ook jouw eigen geboorteverhaal en ook de manier waarop jij naar de geboorte van je kind kijkt, hebben invloed op het gedrag van je kind. Daarom is het ook zo belangrijk dat de verhalen gedeeld worden, want vanuit daar kan de heling ontstaan, ook bij je kinderen.

Wil jij meer weten over de invloed van je eigen geboorteverhaal of het geboorteverhaal van je kind?

Wil jij weten waar bepaald (onbegrepen) gedrag van je kind vandaan komt?

Wil jij je kind (of jezelf) beter begrijpen?

Investeer dan in een geboorteverhaalsessie. Tijdens deze sessie houd ik jou een mooie spiegel voor, waardoor jij (en je kind) meer bewustzijn zullen ontwikkelen, je jezelf en je kind beter zal begrijpen, jullie je eventuele geboortetrauma’s zullen helen en jullie ruimte krijgen om verder te kunnen groeien.

Een geboorteverhaalsessie zal ongeveer 2,5 uur duren en de investering bedraagt 197,-