over Daniëlle


Heel erg begaan, groot inlevingsvermogen, geïnteresseerd, oprecht en kinderen écht zien, zijn woorden die ik vaak terugkrijg als ik kinderen en jongeren begeleid.

Als kind heb ik de nodige dingen meegemaakt die mij heel erg uit balans hebben gehaald en mij heel erg hebben veranderd. Aanvankelijk was ik een heel blij kind en stond ik heel onbevangen in het leven.

Rond mijn zevende jaar veranderde mijn jeugd echter ingrijpend. Van een vrolijk kind veranderde ik in een teruggetrokken, eenzaam meisje. Ik trok een muur rond mezelf op en naar mate ik ouder werd, werd die muur alleen maar hoger en hoger. Van binnen was ik eenzaam en voelde ik me heel alleen. Naar buiten toe deed ik me voor als een heel stoer meisje. Ik kon goed leren en had genoeg vriendinnen. En alles leek goed met me te gaan.

Niemand zag echter wat er van binnen met mij gebeurde. En iemand écht toelaten, deed ik niet. Niemand mocht weten wat er echt in mij omging. Mezelf zijn, kon ik daardoor ook niet. En dat maakte dat ik me door niemand begrepen voelde. Ik gedroeg me opstandig en toen ik op de middelbare school zat, dachten mensen dat ik gewoon een lastige puber was. Niemand die aan me vroeg wat er met me aan de hand was, of hoe het met me ging.

Jaren heb ik zo doorgeworsteld. Tot rond mijn 38e jaar. Ik had een hele goede baan bij de Rijksoverheid. Ik werkte heel hard en in combinatie met mijn gezin met drie kinderen, waaronder één met autisme, werd me dat te veel. Toen ik ook nog in een reorganisatietraject terecht kwam, was de tijd meer dan rijp om goed naar mijn verleden te kijken. Ik begon één en ander goed te verwerken en vooral goed naar mezelf te kijken. Al die jaren had ik namelijk mijn gevoelens weggestopt.

Nooit had ik echt durven voelen. Nu was de tijd aangebroken om dat wel te gaan doen. Hierdoor kwamen ook de gevoelens vrij, van wat ik echt wilde. Waar werd ik blij van? Wat is mijn passie? Voor het eerst in mijn leven begon ik naar mijn hart te luisteren. Mijn hart dat me al die jaren had verteld dat ik in mijn baan in loondienst niet op de juiste plek zat. Mijn hart dat me liet voelen dat ik het liefst met kinderen wilde werken. Een wens die ik altijd diep had weggestopt.

Vlak hierna ben ik met de post-HBO kindercoachopleiding begonnen, wat resulteerde in mijn eigen praktijk in 2015. Nu doe ik wat ik het allerliefste doe.

In de praktijk laat ik kinderen, jongeren én ouders hun hartenwijsheid ontdekken. Ik leer hen naar hun hart te luisteren. De wijsheid zit namelijk in het hart. Door wat ik zelf heb meegemaakt, begrijp ik kinderen en jongeren goed. Ik zie de kinderen en jongeren, ik zie wie ze echt zijn en wat ze nodig hebben, en ik luister naar wat ze me echt vertellen.

Ik gun het kinderen, jongeren en hun ouders om gelukkig te worden. Om te kunnen zijn, wie ze zijn. Dat ze er mogen zijn en dat ze goed genoeg zijn. Gun jij je kind en jezelf dat ook? Neem dan contact met me op en dan kijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Lieve groet,

Daniëlle

 

mijn Missie

Mijn missie als coach is om jou écht te zien en te horen. Een luisterend oor bieden wanneer dat nodig is, een plek te bieden waar je volledig jezelf kunt zijn en je te laten zien dat je helemaal goed bent, zoals je bent.

mijn Visie

Mijn visie is jou te laten zien waar jij goed in bent. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten. Wat maakt jou zo uniek en bijzonder? Wat zijn jouw mooie kanten? Mijn visie is dat als jij weet waar jij goed in bent, je dat ook kunt gebruiken voor de dingen waar je minder goed in bent. Hierdoor zul je beter over jezelf gaan denken en zal je zelfbeeld gaan groeien. Als jij weer positief over jezelf denkt, zul je ook beter in je vel komen te zitten.

mijn waarden